Blog de la Plataforma "Salvem la Plaça nova"

http://salvemlanova.blogspot.com/

PLATAFORMA
'SALVEM LA PLAÇA NOVA'

TALL DE LA N-II A PREMIÀ DE MAR


ACTE LÚDICO-REIVINDICATIU

ORGANITZAT PER L'AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR I LA PLATAFORMA CÍVICA CAMÍ RAL DE PREMIÀ DE MAR EN DEFENSA DEL TRASLLAT DE LA N-II I DE LA GRATUÏTAT DE L'AUTOPISTA C-32.

DURANT L'ACTE SE CELEBRARÀ UNA TAULA RODONA AMB ELS ALCALDES DEL BAIX MARESME.

DIUMENGE 7 D'OCTUBRE DE 2007

D'11:00 A 14:00 HORES

www.pccamiral.cat
bustia@pccamiral.cat

Comunicat dels carters de Premià de Dalt


Els empleats de Correus de Premià de Dalt fan saber a tots els veïns del poble que d´aquí fins a l´inici del mes d´octubre, les zones de Sot del Pi, Vistalegre, Puig de Pedra i la Cisa restaran sense cobrir per cap empleat. El motiu és ben clar, el carter que s´ocupa del repartiment d´aquests barris es troba de vacances i l´empresa no vol contractar ningú per tal d´estalviar-se el sou d´aquests 10 dies escassos. La intenció de Correus és que la resta de la plantilla deixi de repartir les zones que li pertoquen -perjudicant d´aquesta manera a la resta del municipi- i un parell de dies a la setmana es dediqui a l´àrea no coberta.

La intenció d´aquest comunicat és que tots els habitants de Premià de Dalt coneguin aquesta situació, que per cert no és nova i prenguin les mesures que creguin necessàries, com per exemple presentar reclamacions contra la qualitat del servei.


Empleats de Correus de la U.D. de Premià de Dalt 08338 Premià de Dalt.

Premià de Dalt, 19 de setembre de 2007

Salvem la Plaça Nova

MANIFEST 'SALVEM LA PLAÇA NOVA'
El govern municipal de Premià de Mar (CiU i ERC), amb el suport del PP, ha presentat i aprovat l'avantprojecte de construcció d'un aparcament subterrani a la plaça Nova (ple ordinari de l'Ajuntament del 19-9-2007).
Els sotasignants, veïns i veïnes de Premià de Mar, volem expressar el nostre rebuig a aquest projecte que posa en perill un espai públic de gran valor social, històric i ambiental.
La plaça Nova és una part molt important del patrimoni de la nostra localitat, per diverses raons:
1) És un espai públic de referència. La plaça Nova té consolidats els seus usos socials. És un espai molt utilitzat per gent d’arreu de la localitat. La plaça gaudeix d'una situació i d'un entorn que possibilita el seu ús a nombrosos infants, joves i grans.
2) És un espai que forma part de la història de Premià de Mar. Des dels seus inicis, aquesta plaça ha estat l'escenari de moltes activitats socials i culturals i ha resistit excepcionalment les transformacions urbanístiques i el creixement de la localitat.
3) És un espai amb un gran valor ambiental. En el context del Premià de Mar actual és difícil gaudir d'espais verds consolidats. La plaça Nova és un clar exemple de 'pulmó' natural, de diversitat d'arbres i plantes que convé protegir, catalogar i divulgar.
Els problemes d'aparcament i de mobilitat afecten a tota la població. La millor manera de tractar aquesta problemàtica no passa per mesures precipitades com la d'aquest avantprojecte d'aparcament.Premià de Mar necessita un pla d'aparcaments dissenyat amb racionalitat, que no alteri espais públics consolidats i que respecti el patrimoni de la ciutadania.
Per aquests motius, demanem la retirada de l'avantprojecte d'aparcament i instem l'Ajuntament a respectar i protegir l'actual plaça Nova. Una plaça que és patrimoni de tots.
Premià de Mar, setembre de 2007
Plataforma SALVEM LA PLAÇA NOVA.

100 anys de Solidaritat Obrera

Vora la quarentena de persones van asistir a l'acte de commemoració del Centenari del periódic "Solidaridad Obrera" que organitzà el dissabte 22 de setembre l'Agrupació Excursionista Serra Litoral del Sindicat de Premià de la CNT.
L'acte, que consistí en un àpat a la Font de la Cisa, va estar a punt de ser suspès degut a la forta pluja que va caure entorn dos quarts de dotze, pluja que va agafar a un grup de companys que pujaren caminant fins la Cisa, però gràcies a ells vem poder utilitzar fusta seca que varen guardar perque no es mullès.
En tot cas, desprès de l'aiguat, es va començar a fer el foc mentre arribaven els asistents confiant en que no ploguès més. La pluja va fer que molta gent es quedès a casa.
El Sindicat va obsequiar als asistents amb un bolígraf i un clauer fets per la Comissió del Centenari de la Soli en motiu del 100è aniversari.
Fa més de 70 anys el grups anarcosindicalistes i llibertàris anaven a la Font de la Cisa, a fer excursions a la natura. Avui dia la Cisa està quasi totalment urbanitzada. Nosaltres, en memòria d'aquells companys, fem el mateix, agafar el relleu dels premianencs que ens van precedir en la lluita. En memòria dels premianencs vinculatas a la Soli i en els seus 100 anys de Solidaritat Obrera.

Paros en el centro logístico de Caprabo.

La C.N.T. convoca movilizaciones en el centro logístico de Caprabo de L´Hospitalet

Tras diversos intentos de negociación con la dirección de la empresa la Sección Sindical de la C.N.T. se ve obligada a convocar unas jornadas de paro para conseguir unas mejoras laborales que afectan a toda la plantilla.
Pese a haber intentado infructuosamente negociar tanto con la dirección de la empresa, como con el comité de empresa, unas mejoras para toda la plantilla del centro de Caprabo de la C/ Ciencies 135 de L´Hospitalet.
La Sección Sindical de la C.N.T. de L´Hospitalet en Caprabo ha convocado una serie de movilizaciones para conseguir estas reivindicaciones:

- Cumplimiento de las leyes sobre prevención y riesgos laborales en el trabajo.

- Delimitación clara de las primas de rendimiento.

- Retribución de los 30 minutos de descanso de cada jornada laboral.

- Clarificación y promoción real entre las diversas categorías profesionales.

En un principio estas movilizaciones comenzarán con paros de dos horas durante el turno de noche del jueves 27 de septiembre y la convocatoria de dos días de huelga durante el siguiente fin de semana.
Este será el inicio de toda una serie de jornadas de lucha si la empresa no se aviene a negociar los puntos anteriormente mencionados.
Desde la C.N.T. de L´Hospitalet se solicita comprensión y paciencia a todos los clientes de Caprabo frente al desabastecimiento que padecerán los supermercados de la cadena.
El centro logístico de esta ciudad abastece a la mayor parte de supermercados de Catalunya. Adicionalmente el Sindicato convocante hace responsable de esta situación a la dirección de Caprabo que no ha sabido buscar una solución a las reivindicaciones de sus trabajadores.



Federación Local de Sindicatos de la C.N.T. de L´Hospitalet.
Más información: http://cnt-caprabociencias.blogspot.com/

Exposició: Testimonis Gràfics. Agustí Centelles


Fins al 21 d'octubre de 2007

"sala Can Manent" Biblioteca Can Manent

Camí Ral 54 Premià de Mar


Exposició homenatge a Agustí Centelles Ossó.Enguany i amb l'ajut i col·laboració de la família de l'Agustí Centelles, l'AECC i la Fundació CRIT volen retre homenatge a un estiuejant premianenc, un fotògraf reconegut universalment.El seu punt de referència: les fotografies relacionades amb els fets de la Guerra Civil. Més enllà d'aquests fets, que li donaren projecció històrica, hi ha un treball diari darrere de la càmera i també una presència activa en les publicacions del seu temps: Día Gráfico, La Vanguardia, La Noche, La Humanitat, La Rambla, La Publicitat, L'Opinió, o la Batalla que avalen la seva feina gràfica, el seu treball com a publicista o fotògraf industrial i, per què no, com a captador de les imatges recollides durant les seves estades a Premià. Totes juntes esdevenen un buirac d'instants de petits records d'història que vénen a il·lustrar el pas per la vida d'un home que, mitjançant la seva càmera testimonià retalls i presències vives de la història.

Concentració de suport

CONCENTRACIÓ DE SUPORT
El passat 17 de juny, en el context de la manifestació sota el lema “la repressió mai ens tallarà les ales”, 3 companys de CNT Joaquin Costa van ser identificats i agredits per una dotzena de mossos d’esquadra. Camí de la Plaça Universitat, on es convocava la manifestació, van ser aturats per antidisturbis que els volien treure les banderes que portaven per asistir a la manifestació amb l’excusa que portaven pals. Els companys es van negar i van voler seguir caminant. Aleshores, van ser golpejats, mot democràticament, pels antidisturbis.
Ara, la seva actitud de resistència serà jutjada, en un procediment de faltes, el proper dia 2 de octubre a les 9,30 hores al jutjat d’instrucció, del Passeig Lluís Companys de Barcelona.Aquest és un exemple més de la repressió que pateixen les persones que lluiten.
Es convoca una CONCENTRACIÓ DE SUPORT a les 9 h, el dia del judici, a les portes dels jutjats.
Salut i Anarquia!

Trobada en commemoració del Centenari de "La Soli"

Benvolguts;

Des de l' Agrupació Excursionista Serra Litoral, pertanyent al Sindicat Únic d'Oficis Varis de Premià de la Confederació Nacional del Treball, organitzem el proper dissabte 22 de setembre una trobada a la Cisa de Premià de Dalt, en commemoració del 100è aniversari del diari "Solidaridad Obrera" portaveu de la Confederació Regional del Treball de Catalunya de la CNT.
A aquesta trobada esteu convidats tots els col.lectius, associacions i grups, així com persones a títol individual, que creguin en els valors humanistes que durant aquest segle ha inspirat y difòs "la Soli".
Preparem un àpat que consistirà en Botifarres amb mongetes i/o empedrat vegetal i escalivada.
Si veniu a gaudir del dia agrairïem que ens comuniqueu, al correu electrònic del Sindicat cnt_premia@hotmail.com , quantes persones sou i quines sou vegetarianes.
Si teniu un grup de teatre, toqueu un instrument musical, feu titelles, etc. no dubteu en venir a fer gresca, gatzara i xerinola.
Us esperem a tots i totes, la Soli s'ho mereix.

Trobada en commemoració del 100è aniversari de la Soli

Àplec Llibertàri i Anarcosindicalista
Dissabte 22 de setembre a les 12:00h
La Cisa, Premià de Dalt.

Dinar:
Botifarres amb mongetes
Empedrat vegetal
Escalivada

Preu 6 €

Per mès informació:
A.E. Serra Litoral
SOV Premià de Mar - CNT

cnt_premia@hotmail.com